הרמת סינוס Options

דימומים קלים מהאף ומהפה לא נדירים, ולעיטים רחוקות יופיע שתף דם תת עורי. כאבים משמעותיים הינם נדירים.

קיימים סיכונים נוספים בניתוח זה אך הם נדירים ביותר. אחד מסיכונים אלה הוא למשל דלקת או חוסר התאמה בין עצם הלסת לעצם המושתלת.

ההחלמה קשורה גם כן למצב הבריאות הכללי של המטופל, לגיל ולרקע גנטי – ברור שמטופל שמעשן ו/או מטופל שחולה בסוכרת לא מאוזנת יחלים פחות טוב, ובד״כ צעירים מחלימים מהר יותר מקשישים.

העבודה נעשית בהרדמה מקומית, מאד מדויקת ,מתוחכמת, וללא כאבים כלל.

סיבה נוספת ומאוד נפוצה היא מחסור בשיניים. בהיעדר שיניים, עצמות הלסת מתחילות לשקוע אל תוך הגוף ואז אין בסיס טוב מספיק להנחת השתלים, שכן לא נותרה מספיק עצם.

שלבי הניתוח מתבצעים כך: תחילה חותכים את רקמת החניכיים שנמצאת ליד השיניים הטוחנות וליד הטוחנות הקדמיות. לאחר מכן, מרימים את הרקמות וחושפים למעשה את העצם. תהליך זה משאיר באותה עצם חלל קטן שלתוכו תושתל העצם החדשה.

לאחר עקירת שן באזור האחורי של הלסת העליונה, מתרחש תהליך הדרגתי של ספיגת עצם הרכס בלסת. במקביל, ריבוי הנשימות לאורך השנים, נוטה להרחיב את חלל למד עוד למידע נוסף הסינוס ("פנאומטיזציה של הסינוס").

שתלי עצם יכולין לבנות עצם או למלא פגמים בעצם ובכך לאפשר למקם שתלים דנטליים.

במידה ובוצע תפר יש לחזור לרופא כעבור שבועיים להורדת התפרים

כמובן שגם כאן הדבר תלוי באיכות המרפאה, בניסיון של הרופאים ובבחירות נכונות ושקולות שלכם של עם מי והיכן לבצע.

כיום פרוצדורת הרמת רצפת הסינוס נעשית בהרדמה מקומית או בטשטוש קל ואינה מחייבת אשפוז.

הרבה פעמים כשעוקרים שן, העצם מתמעטת ואז צריך לעשות השתלת סינוס כדי שיהיה מספיק מקום לשתל. השיטות החדשניות להרמת סינוס הן הרבה יותר יעילות, עם הרבה פחות כאבים, פחות תופעות לוואי ופחות שטפי דם ותהליך הריפוי הרבה יותר מהיר אודות ד"ר ניצן שלזינגר

הדרך הראשונה היא הרמת סינוס פתוחה שבאמצעותה ניתן לבצע טיפול של הרמת סינוס היא באמצעות חתך פתוח אשר נפער בקדמת החך.

כאמור, הודות להרמת סינוס ניתן פעמים רבות להפוך השתלת שיניים מלאכותיות קבועות לאפשרית כאשר ללא הרמת סינוס המטופל נאלץ היה להסתפק בשיניים תותבות נשלפות.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *